Wij verbeteren operationele prestaties op de afdeling én in de keten

Prestaties verbeteren

Klanten schakelen Ngenious in wanneer zij teams willen laten excelleren, kosten willen besparen én/of klanten beter willen bedienen; onze klanten hebben een operationele verbeterbehoefte op de afdeling én in de (bedrijfs)keten.

Wij helpen vervolgens bij het ontwikkelen van de visie op performance verbetering en het scherp stellen van (meetbare) doelen. Tot slot verzorgen wij de implementatie in de leidende of ondersteunende rol.

In onze aanpak combineren wij 'hard' met 'zacht'. We richten ons enerzijds op het verbeteren van organisatie-aspecten als inrichting, processen en (cijfermatige) besturing. Innovatief hierbij is dat wij indien mogelijk gebruik maken van online of technische innovaties. Anderzijds zijn onze adviseurs ervaren partners in het begeleiden van de verandering en het ontwikkelen van gedrag en leiderschap.
 
Onze kennisgebieden zijn LEAN performance verbetering, ketenoptimalisatie, Operational
Excellence, HR transformatie, customer care optimalisatie, verandermanagement
en leiderschapsontwikkeling.


Lean Yellow, Green of Black Belt training inhouse en open inschrijving

Ga jij ook voor de enige echte officiële internationale certificering van het IIBLC®? Volg dan onze Lean trainingen, waarmee in 2017 95% van de cursisten in één keer slaagde voor dit internationaal erkende officiële examen.

We bieden onze trainingen zowel inhouse aan als open inschrijving. De trainingen zijn in company en op basis van aanmelding.

Klik hier voor meer informatie.


Now also in English, our inhouse Lean
Yellow, Green or Black Belt training programmes

We offer Lean Yellow, Green and Black belt programmes in English in the Netherlands. The programmes prepare you for the only official certification by the International Independent Board for Lean Certification. We offer our programmes at very competitive rates and deliver them inhouse, at your company. Contact us for more information, prices and details on the programmes.


Verbeter de prestaties van het team door meer inzicht in drijfveren.

Doe de workshop My Motivation Insights

Wil je als team beter samenwerken door elkaar beter te leren kennen? Is het noodzakelijk om de effectiviteit en doelgerichtheid van het team te vergroten? Het hebben van inzicht van elkaars drijfveren helpt in onderlinge begripsvorming en verbetert de samenwerking in het team.

Ngenious verzorgt inspirerende sessies in het kleurenprofiel van My Motivation Insights; een verdere uitwerking van de theorieën van Graves. My Motivation Insights is geen zweverig gedoe en niet gebaseerd op aannames. Het is een wetenschappelijk onderbouwd instrument en door de Universiteit van Amsterdam gevalideerde blauwdruk van ieders individuele inzichten en motivaties. Doe een test, leer over je eigen drijfveren en leer hoe die zich verhouden tot die van collega’s. Krijg inzicht in het teamprofiel en leer over sterktes en zwaktes. Investeer samen in inzicht en bouw aan vertrouwen om zodoende prestaties te verbeteren.

Neem voor meer informatie contact met ons op via info@ngenious.nl

Trainingsdata 2019

Lean Yellow Belt training (1 dag):
6 maart, 30 augustus

Lean Green Belt opleiding (4 dagen):
Groep 1:
22/1, 29/1, 19/2, 11/3

Groep 2:
26/3, 16/4, 17/5, 28/5

Groep 3:
3/4, 18/4, 9/5, 5/6

Groep 4:
24/9, 8/10, 5/11, 26/11

Groep 5:
1/10, 29/10, 12/11, 3/12

Lean Green en Black Belt examentraining (0,5 dag):
14/3, 11/6, 9/9 of 9/12

Lean Black Belt opleiding (optioneel IIBLC® examen) (4 dagen):
Groep 1:
27/3, 17/4, 8/5, 27/5

Groep 2:
2/10, 30/10, 13/11, 4/12

Lean change management en teammotivatie (TMS) 1 dag):
8 februari en 10 oktober

Lean leiderschap en coaching (Toyota Kata) (0,5 dag):

15 mei en 14 november

Lean gestructureerd verbeteren (Kaizen) (0,5 dag)
Groep 1:
19/4 en 3/5

Groep 2:
2/12 en 20/12

Masterclass Lean in de Horeca (3 uur):

28/1, 27/5 of 26/11


Verbeteren
Klantwaarde
Medewerker bevlogenheid
Rendement

Klantwaarde

Bevlogen medewerkers zorgen ervoor dat de organisatie een hogere waarde levert aan de klant. De klant moet ervaren dat zijn of haar verwachtingen worden overtroffen. Een hogere klantwaarde leidt tot meer tevreden klanten, en tevreden klanten zijn loyale klanten die je aanbevelen. Wij dragen bij aan meer klantwaarde door het verhogen van de snelheid waarmee de klant bediend wordt, en het verbeteren de kwaliteit van de dienstverlening. 

Medewerker bevlogenheid

In elk traject leggen wij de focus op de medewerkers en hun leidinggevenden. De mate waarin zij bevlogen zijn en passie tonen om elke dag een stap meer te zetten, bepaalt de mate van succes voor een organisatie. Wij werken aan  betere samenwerking, heldere doelen, transparante aansturing en toenemende betrokkenheid.

Medewerkers zijn de sleutel voor succes.   

Rendement

Een hoge klantwaarde zorgt voor terugkerende klanten. Meer klanten of meer besteding per klant leidt tot een hoger rendement. Wij kijken naar de interne kostenstructuur, de bestedingen per klantgroep en de balans.

Een gezond rendement biedt de mogelijkheid te investeren in medewerkers waardoor de bevlogenheid weer toeneemt.  

Klik op een van de elementen van dit model voor uitleg

Bestel onze Lean Green & Black Belt zelfstudie-pakketten al vanaf 495,-!

Voor iedereen met enige Lean basiskennis bieden we vanaf nu Lean zelfstudie-pakketten aan. Naast de trainingsmaterialen ontvang je tevens toegang tot een digitale omgeving met instructiefilms en zeer veel oefenvragen. Onze zelfstudiepakketten zijn gericht op het behalen van het officiële certificaat van het Independent International Board for Lean Certification en bevatten dan ook alle onderdelen beschreven in de Books of Knowledge van het IIBLC®.

Klik hier voor meer informatie.

Also available in English.
Lean Green en Black Belt self study packages starting of 495,- only!
For everyone with basic Lean knowledge, we offer Lean Green Belt and Black Belt self study packages. The package contains the training materials and access to our online database with questions for the exam. Our self study packages are aimed at success-fully participating at the exam of the Independent International Board for Lean Certification and contain all the topics mentioned in the IIBLC® Books of Knowledge. Leave your details here and we will contact you right away.


Onze
klantbelofte

  • Wij leveren een opmaat aanpak, passend bij uw behoefte en strategie
  • Wij verdiepen ons echt in onze klant en werken actief aan het creëren van partnership
  • Wij streven naar een zo groot mogelijk impact met beperkte inzet
  • Wij delen onze kennis en zorgen dat uw medewerkers het vervolgens zelf kunnen doen
  • Wij gaan het gesprek aan over drijfveren en motivatie, waarmee we iedereen op de 'foto' zetten
  • Wij zijn zelf een Lean organisatie en kunnen zonder veel overhead nette tarieven hanteren

Wij zoeken versterking

Klik om te vergroten

Leer effectiever werken met Agile-Scrum

In veel organisaties duren projecten zo lang, dat wanneer de oplossing geïmplementeerd wordt, deze al achterhaald is. Resultaten blijven uit en medewerkers raken gedemotiveerd.   

Agile (wendbare) organisaties werken in multidisciplinaire teams aan projecten en zijn gewend om in korte tijd resultaat te behalen. De Agile methodiek is een bewezen manier om dit soort teams efficiënt en effectief te laten samenwerken.  

Ngenious geeft Agile-Scrum trainingen en heeft ervaring met het toepassen van de methodiek in verschillende organisaties. Kijk op ons in trainingsoverzicht voor de mogelijkheden.


Ngenious en Kenter werken samen aan excellente dienstverlening

Netbeheerders en meetbedrijven moeten van de wetgever worden gesplitst en voor meetbedrijven vercommercialiseerd de markt in rap tempo. Kenter, het zelfstandig meetbedrijf en partner in energie-
voorzieningen onder de vlag van Alliander, heeft Ngenious gevraagd te ondersteunen bij dit traject.

Henk Kluytmans (general manager van Kenter): "onze transitie heeft het thema 'ruimte creëren om te groeien'. Ons doel is om sneller en professioneler de door de klant gevraagde kwaliteit te leveren, tegen marktconforme prijzen. Een intern projectteam stimuleert iedere medewerker in de organisatie om verspillingen te elimineren en werkprocessen te verbeteren. Wij hebben Ngenious gekozen als onze partner om hierbij te ondersteunen".

Ngenious begeleid met trots het interne Kenter projectteam en heeft een gedrags- en leiderschapsprogramma ontwikkeld voor het managementteam. Tevens heeft Ngenious alle Kenter medewerkers getraind in OpEx en Lean op Yellow Belt niveau én het managementteam in zowel Lean Green Belt CGBL® als Lean Black Belt CBBL®.

Whitepaper ‘verbeter de bedrijfsketen’

99% van de medewerkers is niet of onvoldoende tevreden over de samenwerking in de bedrijfsketen.


Dit is een van de conclusies uit een onderzoek door Ngenious bij medewerkers van 25 bedrijven. Deze whitepaper beschrijft de verschillende aanpakken voor performance verbetering. Zo worden de voor-  en nadelen van de (Lean) 'wave-aanpak' uiteengezet en gaan we in op de ketenaanpak. De noodzaak voor het verbeteren van de bedrijfsketen wordt onderbouwd en door middel van praktische adviezen krijgt u handvatten om ermee aan de slag te gaan. Klik op de knop en download de whitepaper kosteloos.


Slimmer werken levert een tijdsbesparing op die weer gebruikt wordt voor nieuwe verbeteringen. De Kenter verbeterboom stimuleert continu verbeteren.