Filmpjes en artikelen zetten aan tot denken om dingen anders te doen

Inspirerende artikelen en filmpjes

We hebben een keuze gemaakt uit filmpjes en artikelen die ons inspireren. Regelmatig worden er nieuwe artikelen en filmpjes aan toegevoegd. Ben je ook geïnspireerd geraakt, laat ons dat dan weten. We gaan graag met je in gesprek.


Artikelen

Motivating people getting beyond money

Een onderzoek van McKinsey laat zien dat er drie niet financiële motivatoren zijn die medewerkers laten excelleren; waardering van direct leidinggevenden, management wat afdaalt tot de werkvloer en investeert in bijvoorbeeld een op een gesprekken en de mogelijkheid krijgen om verantwoordelijk te nemen. PDF van volledige artikel.


Covey over vertrouwen

Als er binnen een bedrijf weinig vertrouwen heerst, gaat de snelheid van het werk omlaag en zullen de kosten stijgen. Het tegenovergestelde gebeurt als er wel vertrouwen is. Het vertrouwen is hoog, de snelheid ook en de kosten zullen dalen. In ‘the speed of trust’ zet Covey 'the 5 waves of trust' uiteen, waarmee de mate van vertrouwen een organisatie kan toenemen. PDF van volledige artikel.


Kleine stappen groots effect

Binnen organisaties wordt vaak gedacht dat veranderingen van de top moeten komen en in grote slagen moeten worden doorgevoerd. Dit artikel over de Japanse veranderkunde zet uiteen hoe veel kleine verbeterstapjes door medewerkers op de werkvloer, grote resultaten kunnen worden geboekt. PDF van volledige artikel.


De kracht van consequenties

Waarom doen medewerkers niet wat hun leidinggevenden willen? Het artikel ‘de kracht van consequenties’ laat zien welk effect het gedrag van een leidinggevende op zijn medewerkers heeft. Praktisch en toepasbaar in de praktijk. Welk gedrag herken jij bij jezelf? Indien je een verdere zoektocht wil starten naar het effect van jouw gedrag op anderen, raden wij je aan een kijkje te nemen in ons trainingsoverzicht en je in te schrijven voor een MBTI workshop. PDF van volledige artikel.

Filmpjes

Lantaarnpalen midden op straat

Mooi voorbeeld van gebrek aan samenwerking en slechte communicatie. Het is uiteindelijk de belastingbetaler die mag betalen en iedereen haalt zijn schouders op. Wij zien verbeterpotentieel!

Weer lantaarnpalen midden op straat

The butterfly circus

Prachtige film die gaat over het zetten van mensen in hun kracht. In welk personage herken jij je?

Butterfly Circus with Dutch subtitle

Lebbis: een terrasje

Must see voor alle ondernemers en bedrijven. Service zoals service behoort te zijn. Kijk naar deze video en implementeer het in je eigen organisatie. Je zult de zoete vruchten ervan plukken!

Het perfecte terrasje Lebbis


The piano stairs

Grappig kort filmpje dat illustreert dat door een onconventionele aanpak dingen leuk worden die ogenschijnlijk niet leuk zijn in eerste instantie.

Piano stairs - TheFunTheory.com - Rolighetsteorin.se

Amelie, de blinde man

Hoe een blinde man onverwacht blij wordt gemaakt door iemand die  heel even de tijd neemt om liefdevol aandacht te geven.

Amelie and the Blind Man

12 angry men Klassieker

Zwart-wit. Gefilmd in 1 ruimte. Hoe 1 man, 11 andere boze mannen weet te overtuigen van hun ongelijk. Alles wat je wilt weten over leiderschap en beïnvloeden vind je in deze film.

Twelve Angry Men Trailer