"In korte tijd groeien en ontwikkelingen"

Inspiratie

De wereld verandert razendsnel.

Wetenschappelijk onderzoek brengt nieuwe kennis in hoe we ons werk en ons leven inrichten. Nieuwe inzichten die inspireren!

Growth Mindset – Hoe door anders te denken jij en je team groeien

Psycholoog dr. Carol Dweck doet onderzoek naar leren onder kinderen. In haar boek Mindset beschrijft ze twee soorten “mindsets”. Fixed en Growth. Je raadt het al: een Growth mindset helpt kinderen enorm bij groei, fixed mindsets belemmeren groei.

Zie ook deze TedTalk van dr. Dweck

Hoe helpt dit ons?
Het veranderen van een organisatie, het verbeteren van prestaties van bedrijven gaat ook niet altijd in een keer goed. (Was het maar zo). Juist dan is het belangrijk dat je als team de juiste “growth”mindset ontwikkelt: een houding waarbij je lol krijgt in leren en verbeteren.

De Eastman-Kodak – case – inspiratie hoe transitie NIET moet

De geschiedenis van het bedrijf Kodak, hoe tragisch het ook afloopt, is een leerzaam verhaal over hoe transitie NIET moet. Hoe een bedrijf met ooit een jaarwinst van 1,5 miljard dollar compleet de transitie naar digitale fotografie heeft gemist, terwijl de hele buitenwereld de snelheid van de verandering zag aankomen. En nee, volgens Harvard onderzoekers lag het zeker niet aan de technologie. Succes maakt blind...

Whitepaper ‘verbeter de bedrijfsketen’ 99% van de medewerkers is niet of onvoldoende tevreden over de samenwerking in de bedrijfsketen.

Dit is een van de conclusies uit een onderzoek door Ngenious bij medewerkers van 25 bedrijven. Deze whitepaper beschrijft de verschillende aanpakken voor performance verbetering. Zo worden de voor-  en nadelen van de (Lean) 'wave-aanpak' uiteengezet en gaan we in op de ketenaanpak. De noodzaak voor het verbeteren van de bedrijfsketen wordt onderbouwd en door middel van praktische adviezen krijgt u handvatten om ermee aan de slag te gaan.

Beergame
Ngenious heeft de NL rechten op de “Beergame” een workshop die ketenverbetering bevordert: Kijk hier eens

Referentie

"Twee van mijn teamleden volgen de Green Belt opleiding, ik merk dat ze terugkomen met veel enthousiasme. Omdat ze tegelijk een verbeterproject doorvoeren, ervaart het bedrijf direct ook de voordelen."

Rik Voorn
Directeur Operations en Finance Label van den Berg