"Trainingen & workshops zijn bij ons een middel en geen doel op zich"

Ons trainingsaanbod en workshops

Wij zijn van mening dat het volgen van een training of workshop dient bij te dragen aan een hoger liggend doel. Deelnemers aan Ngenious trainingen en workshops worden uitgedaagd hierover na te denken en gestimuleerd te doorleven waarom ze nu nog afstaan van dat doel. Onze trainingen en workshops worden daarmee een beleving, niet altijd gemakkelijk, soms confronterend, en juist daarom effectief. Door het opdoen van kennis en het creëren van zelfinzicht is een deelnemer beter in staat zelf een verandering bij anderen of zijn team te begeleiden.

Bekijk ons uitgebreid aanbod aan trainingen op het gebied van (Lean) performance verbetering, leiderschapsontwikkeling en gedragsverandering. Neem gerust contact met ons op bij vragen. We reageren binnen 24 uur en staan altijd voor je klaar.

Ons trainingsaanbod

Toon mij:
Training
Lean kostenbesparing en verbeteringen (online training)

In tijd van crisis is het van belang de kalmte te bewaren en te starten met verbetering op een manier die ook na de crisis standhoudt. Door middel van online seminars leert de deelnemer een verbetering te definiëren en analyseren. We ondersteunen bij het opstellen van een Lean business case die inzichtelijk maakt hoeveel kosten bespaard kunnen worden. Zie de crisis als een kans en start met verbeteren!

Trainingen
Training
Introductietraining TMS (Total Management System / deep Lean)

NIEUW én uniek in Nederland!

Het best bewaarde en minst begrepen geheim van Toyota, TMS (Total Management System / deep lean). Door middel van TMS wordt de relatie gelegd tussen intrinsieke drijfveren en bedrijfsresultaten. Laat je meevoeren in een andere manier van denken en werken en reflecteer op jezelf.

Trainingen
Training
Verdiepingstraining TMS en certificering

NIEUW én uniek in Nederland!

De verdiepingstraining TMS (Total Management System / deep Lean) duurt twee dagen en gaat in op de gedrags- en leiderschapskant van Lean. TMS wordt ook wel deep Lean genoemd, omdat de managementfilosofie de relatie legt tussen de boven- én de onderstroom. TMS is uniek omdat het is ontwikkeld in Japan en organisatie ontwikkeling vanuit Japans perspectief bezien wordt.

Trainingen
Training
Lean Green Belt opleiding (online training)

Heb jij geen zin om de deur uit te gaan, maar wel om thuis alles te leren over Lean? Wil jij een opleiding die niet enkel bestaat uit instructiefilmpjes, maar juist draait om interactie over Lean met een groep enthousiaste leerlingen? Onze online Lean Green Belt opleiding bestaat uit een reeks van 10 live seminars van 1,5 uur. Je leert alles om succesvol het IIBLC® examen of het officiële Japanse TPS Green Belt examen af te leggen.

Trainingen
Training
Lean Green Belt avondschool

Op verzoek van velen starten we met de Lean avondschool. Handig voor iedereen die zijn werk wil combineren met een opleiding. Ideaal voor iedereen die geen zin heeft in lange opleidingsdagen en het opdoen van kennis wil verspreiden over langere tijd. Onze Lean Green Belt opleiding bestaat uit een reeks van 10 lessen van 4 uur. Je leert alles om succesvol het IIBLC® examen of het officiële Japanse TPS green belt examen af te leggen.

Trainingen
Training
Lean Green Belt opleiding

Start met de 5 daagse Lean Green Belt opleiding en leg een stevig fundament om zelfstandig Lean trajecten in jouw organisatie uit te voeren. We bereiden je voor op het internationaal erkende IIBLC® examen.

Trainingen
Training
Lean Yellow Belt training

Krijg in één dag de basis van Lean onder de knie in een interactieve en energieke setting. Volg deze training incompany met een groep collega’s of schrijf je in voor een van onze gemengde groepen.

Trainingen
Training
Lean Summercourse

Deze zomer bieden wij een uniek Lean programma aan voor iedereen die zijn vakantie wil combineren met een leerervaring en de internationaal erkende IIBLC® Lean certificering.

Trainingen
Training
Lean Black Belt opleiding

Dé opleiding voor Lean fanaten die tot het selecte groepje van Lean experts willen behoren en in staat willen zijn grootschalige verbetertrajecten te kunnen doorvoeren. We bereiden je voor op het internationaal erkende IIBLC® examen.

Trainingen
Training
Agile Scrum Foundation (speciaal voor een omgeving waar hardware en software samenkomen)

Agile staat letterlijk voor wendbaar, lenig en flexibel. Scrum is een van de Agile werkwijzen. Agile wordt toegepast in alle projecten en door zelforganiserende teams die snel resultaat willen. Lees meer over onze 2 daagse interactieve training, die leidt tot verbetering op de werkvloer en deelnemers opleidt tot het behalen van het IIABC Agile Business Foundation certificaat.

Trainingen
Training
Agile Scrum Foundation (speciaal voor marketing en sales)

Agile / Scrum kunnen zeer goed worden toegepast in marketing en sales trajecten. Tijdens deze training gaan we specifiek in op het marketing en salesproces, analysen we de veel voorkomende obstakels en verkennen we hoe Agile / Scrum hier een oplossing in kan betekenen. De directe en kort cyclische sturing leidt veelal tot meer inzicht in de voortgang en betere (sales) resultaten. Deelnemers aan deze interactieve 2 daagse training, hebben de mogelijkheid om na deze training het IIABC Agile Business Foundation certificaat te behalen.

Trainingen
Training
De Orange Experience (Leidinggeven in een Agile omgeving)

Weinig theorie, maar wel zelf ervaren wat er van jou als leidinggevende gevraagd wordt om samen met jouw zelforganiserende teams succesvol de (interne) klant te bedienen. Niet harder werken, maar slimmer werken EN met meer lol. Je gaat aan de lijve ondervinden wat jouw weg is om dit in jou omgeving na de training te realiseren.

Trainingen
Training
Lean leiderschap en coaching (Toyota Kata)

De Toyota Kata: in de praktijk bewezen, praktische coachroutines die je als leidinggevende, trainer of coach, helpen bij het aanzetten tot verandering. Aangeleerd in ½ dag, bruikbaar de rest van je leven

Trainingen
Training
Lean strategie ontwikkeling en implementatie (Hoshin Kanri)

Van “True North” lange termijn droom tot executie op de werkvloer vandaag. Hoe ontwikkel je een organisatie en behaal je betere prestaties door een integrale manier van strategisch denken, plannen maken en uitvoeren met het team?

Trainingen
Training
Lean gestructureerd verbeteren (kaizen / DMAIC)

Ontdek de kunst van duurzaam verbeteren. Tijdens deze training leren we je de DMAIC-methode toe te passen en de grondoorzaken van verbeteringen aan te pakken. Ideaal voor iedere manager die het lastig vindt om verbeteringen door te voeren.

Trainingen
Training
Lean besturing en dagstart

Hoe houd je iedereen positief en betrokken bij het halen en verbeteren van prestaties? Hoe zorg je ervoor dat je team met de juiste dingen bezig is? Welke KPI’s werken? Hoe creëer je eigenaarschap?

Trainingen
Training
MBTI® (Myers Briggs Type Indicator)

Een team met uiteenlopende voorkeuren en persoonlijkheden is in potentie krachtig en succesvol. Maar dan moet je elkaar wel begrijpen. Een MBTI teamworkshop waardeert de verschillen een team. Verbeterde samenwerking is het onvermijdelijke gevolg.

Trainingen
Training
My Motivation Insights

Of het nu gaat over werk, privéleven of studiekeuze: het kleurenprofiel wijst je de weg. Het wetenschappelijk onderbouwd rapport dat uit de test voortkomt, geeft verrassende inzichten in wie jij bent en waarom je de dingen doet zoals je ze doet.

Trainingen
Workshop
Klantwaardestrategieën kiezen

Hoe onderscheid je je in de markt: door middel van innovatie, klantgerichtheid of efficiënte dienstverlening? Deze inspirerende workshop gaat in op de keuzes die bedrijven moeten maken om zich succesvol te onderscheiden op de markt. Deze workshop is gebaseerd op de bestseller: De discipline van marktleiders’ van Treacy en Wiersema

Workshops
Workshop
Verbeter de bedrijfsketen

Verbeteren van de gehele bedrijfsketen (i.p.v. slechts 1 schakel). Lastig? Ja! Maar Ngenious heeft als enige in Europa de licentie tot het gebruik van de MIT University “Beer game”, een zeer verhelderende simulatie die aanzet tot verbeteren in de gehele keten.

Workshops
Workshop
Cultuurverandering in praktijk en omgaan met weerstand

Wat is jouw bedrijfscultuur. Welk gedrag is ok? Wie zijn de helden, en waarom? En wat als je de cultuur zou willen veranderen? Het concurrerende waardenmodel van Quinn geeft inzicht in de verschillen in visie tussen teamleden en stimuleert het voeren van het echte gesprek.

Workshops
Workshop
Leidinggeven aan verandering en feedback geven

Je hebt als leidinggevende een taak die groter is dan alleen op de winkel passen. Het moet anders… Maar hoe pak je dat aan? Laat je inspireren door middel van waardevolle lessen uit theorie en praktijk.

Workshops
Referentie

“We’ve had a truly amazing learning experience: well structured, clear content, great support from our trainers and what impressed me above all: their ability to understand our culture and environment and to quickly adapt to this so that we did not only get to learn and prepare for the green belt exam, but also had a lot of “a-ha” moments and we were able to work on real, practical, meaningful initiatives for our organization.”

Livia Belascu
Customer Service Manager - Booking.com