Transformationeel leiderschap - leiding geven aan organisatietransitie

Gedurende de opleiding transformationeel leiderschap staan drie centrale perspectieven centraal; de benodigde ontwikkeling van de organisatie (strategie), de leidinggevende en diens vaardigheden en de medewerker en diens drijfveren. Binnen deze context staat jouw eigen ontwikkelcasus centraal en word je op verschillende gevoed deze te onderzoeken. We delen theoretische kennis, je krijgt feedback van derden, je oefent in de praktijk en wordt geïnspireerd door grootse leiders.

Deze opleiding bestaat uit vier verschillende modules van een halve dag. In de eerste module stellen we gezamenlijk doelen op en verdiepen we ieders leiderschapsuitdaging. We stimuleren je kritisch te kijken naar je eigen leiderschapsstijl. De tweede module gaat in op de theorie van transformationeel leiderschap en de relatie tot het systemisch ontwikkelen van een organisatie. In module drie blikken we terug op de eigen leiderschapscasus en de leerpunten van de praktijkoefening. In de laatste module gaan we in op systemisch coaching, een van de methodes die een transformationeel leider kan helpen bij het realiseren van doelen.

In de tweedaagse opleiding passen we onze theoretische inzichten ook daadwerkelijk toe in de praktijk. Tussen de dagen zit voldoende ruimte om een praktijkopdracht uit te voeren.

Deze opleiding is geschikt voor leidinggevenden, (top)managers en interne consultants die leiding moeten geven aan een strategie ontwikkeltraject.

Soort opleiding
Incompany
Duur
2x8 uur
Kosten
Incompany €4.595,- per groep excl. BTW