“Data is of course important in manufacturing, but I place the greatest emphasis on facts.” (Taiichi Ohno)

Lean Black Belt opleiding

Deelnemen aan de Black Belt opleiding betekent jezelf naar een hoger niveau tillen. Niet alleen kennis opdoen over nieuwe Lean methoden en technieken (de bovenstroom) maar ook alles leren over het benodigde gedrag, de cultuur en de leiderschap (de onderstroom). De Ngenious Black Belt opleiding is een bron aan inspiratie over jezelf in relatie tot organisatieverbetering. Je leert hoe je bestaande instrumenten bruikbaar kunt maken voor jouw werkveld of organisatie. Lean heruitvinden en verder uitbreiden met nieuwe toepassingen. Een team van verbeteraars op Yellow en Green belt niveau effectief inzetten én voldoening geven over de bereikte resultaten. Leren hoe je verbeterdoelen formuleert voor de werkvloer vanuit de bedrijfsstrategie, enzovoort.

Na deze opleiding heb je twee certificeringsmogelijkheden; het IIBLC Black Belt certificaat of het Ngenious TMI Black Belt certificaat. De IIBLC certificering vereist een IIBLC Green Belt certificaat en bestaat uit een theorie examen en een praktijkopdracht. Het Ngenious TMI Black Belt examen kun je ook zonder het IIBLC Green Belt certificaat doen en bestaat uit een theorie examen en een mondeling examen (door de trainers die je hebben meegemaakt tijdens de opleiding) o.b.v. een praktijkopdracht en reflectiepaper. Welke route je ook kies, we begeleiden je uitstekend en na het behalen van de examens mag je jezelf een gecertificeerde Black Belt in Lean noemen!

Na het volgen van deze opleiding:

  • Heb je je verdiept in de Japanse achtergrond van Lean en het ontstaan van de filosofie in de oosterse context
  • Heb je veel geleerd over verandermanagement, Lean coaching, systematisch veranderen en holistisch management
  • Heb je aanvullende kennis opgedaan over Lean in kantooromgevingen en de dienstensector, de zorg, manufacturing en R&D
  • Doorgrond je technieken en filosofieën op een zodanig niveau, dat je ze kunt aanpassen aan de eigen situatie zonder de effectiviteit te verminderen
  • Heb je je consultancy en coaching skills op een hoger plan gebracht, zowel qua probleemoplossend vermogen als qua begeleiding van team- en projectleden
Soort training
Incompany / Per groep van maximaal 8 deelnemers / Open inschrijving
Duur
4 x 8 uur (fysieke training)
Extra
Mogelijkheid tot individuele of teamcoachingssessies
Kosten
Open inschrijving €2.995,- exclusief BTW
Referentie

Ik heb deelgenomen aan zowel de Lean green als de Lean black belt training bij Ngenious. De methodieken die ik geleerd heb, hebben mij geholpen om de transitie van onze organisatie vorm te geven. Ik kan met trots zeggen dat ik persoonlijk gegroeid ben tot een doelgerichte verandermanager met oog voor de mens.

Elke van der Ploeg
Manager Wijken - Woongoed Zeist