“The more inventory a company has, the less likely they will have what they need” (Taiichi Ohno)

Systemische organisatietransitie in praktijk

Het transformeren van een organisatie impliceert de ontwikkeling van A naar B. Traditioneel doen managers door deelproblemen op te lossen en zodoende te kiezen voor een suboptimale aanpak; liniair transformeren. Succesvol transformeren doe je idealiter systemisch; door de kijken naar alle elementen in de organisatie. Het gevolg is uiteindelijk een subliem functionerend organisatiesysteem, waarin alles klopt. Strategie is in lijn met gedrag, processen zijn in lijn met de besturing, bemensing is in lijn met continu verbeteren, resultaten worden geboekt door intrinsiek gedreven medewerkers. Organisaties met een perfect organisatiesysteem zijn in staat snel te veranderen en in te springen op ontwikkelingen in de omgeving.

Deze tweedaagse opleiding is ontwikkeld door Ngenious en gaat in op de kunst systemisch organisatietransitie. We starten met het verkennen van de eigen casus en verkennen wat jouw gewoonlijke persoonlijke aanpak is bij organisatieverandering. We leren vervolgens wat een organisatiesysteem is en hoe systemisch transformeren verschilt van traditioneel transformeren. We vervolgen de opleiding met het verdiepen in organisatie die succesvolle organisatiesystemen hebben gecreëerd. We doorlopen de te nemen stappen en  verdiepen ons in de randvoorwaarden en onderliggende principes. We sluiten af met een systemische simulatie, een echte ervaring. Ngenious is partner van het Toyota Management Institute en deze succesvolle organisatie komt dan ook ruim aan bod in de casuïstiek.

De opleiding is de een 'must have' voor iedereen die leiding geeft aan een 'change proces' of werkzaam is een veranderteam. Deze opleiding sluit perfect aan het werk van verandermanagers, lean / agile consultants en de uitdaging van directieteams die aan de vooravond staan van een organisatietransitie.

Soort opleiding
Incompany
Duur
2 dagen
Kosten
Vraag een offerte aan